Artykuł nr 4137 utworzony: 31.03.2016, 17:02
Wielu początkujących miłośników kuchennych rewolucji może zastanawiać się czym właściwie jest Falafel. Mówiąc krótko to smażony kotlecik z ciecierzycy przyprawiony orientalnymi mieszankami ziół, które nadają mu wyjątkowy smak i aromat. Rarytas ten rozpowszechniony jest przede wszystkim w kręgu kultury Bliskiego Wschodu, ale obecnie podbija podniebienia amatorów sztuki kulinarnej na całym świecie. Pierwszeństwow przygotowaniu Falafela przypisują sobie Palestyńczycy, Egipcjanie, mieszkańcy Libanui Izraela. Kto z nich rzeczywiście był prekursorem? Trudno orzec. Rozwiąż tę zagadkę razem z SUBWAY® i skosztuj nowego przysmaku.
Dotychczas w restauracjach SUBWAY® dostępne były dwa bezmięsne sandwicze. Veggie Delite nieustannie zaskakuje konsumentów wybornym wnętrzem – świeżymi i chrupiącymi warzywami, z których można stworzyć nieskończenie wiele kompozycji. Wystarczy skosztować kombinacji sałaty z pomidorem, zieloną papryką, ogórkiem i cebulą, aby błyskawicznie poczuć przypływ energii. Równie pobudzająco działa sandwicz Veggie Patty, którego serce stanowi doskonały sojowy burger otoczony wyśmienitymi warzywami.
Nowy bohater – Falafel to serwowane na chrupiącym pieczywie z dodatkiem nieskończonej ilości świeżych warzyw, kotlety z ciecierzycy, które podbiją serca najbardziej wymagających smakoszy. Sandwicza wystarczy doprawić szczyptą ulubionych przypraw, aby poczuć pełnię smaku. Moda na zrównoważone odżywianie sprawia, że wzrasta zapotrzebowanie na produkty o niskiej zawartości tłuszczu oraz niewielkiej liczbie kalorii. Jednocześnie klienci pragną, aby spożywane posiłki zawierały składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Najnowszą propozycję, zanim trafiła do restauracji SUBWAY® w Europie Środkowo-Wschodniej, testowali konsumenci z Polski. To oni zdecydowali, że bezmięsny sandwicz na dłużej powinien zagościć w menu, gdyż swoim smakiem wprawia w doskonały nastrój.